Hemma hos Tensta

Adam Tensta

Ur artikeln

Här i tre rum och kök i Tensta, växte Adam upp med sin mamma, storebror och ibland sin moster.  Nu har alla flyttat hemifrån, alla utom Adam. 

– Vi har det coolaste hemmet som finns. Jag har blivit pånyttfödd här, konstaterar Adam och menar att hans hem också är hans bästa tillflyktsort. 

Han beskriver sig själv som en enstörning som trivs sjukt bra med att vara själv. 

Varför det funkar så bra med Nils är för att de är samma.

Ingen gillar att diska, så diskberget växer sig ofta stort utan att någon ens reagerar. Båda plockstädar mycket och är supernoga med hur dem viker sina kläder. Längs med ena sovrumsväggen löper öppna hyllplan i hårdpackad frigolit, designade av Sean Yoo. Möbeln rymmer både Adams och Nils alla kläder som likt allt annat, delas broderligt. 

Den enda som egentligen klagar på hur vi har det, är mamma, säger Adam. 

 – Ganska länge, efter att hon flyttat kom hon hit med mat. Säkert trettio matlådor i månaden så vi behövde aldrig gå och handla mat första halvåret. Nu har leveranserna börjat ebba ut men mamma fortsätter gärna att komma förbi oannonserad, för att klaga på städningen eller börja fixa med tvätten eller nåt sånt. Hon tycker nog att det är lite jobbigt att vi klarar oss så bra.

Foto: Tove Falk Olsson