Från dagis med storkök till åtta rum med spa

I familjen Paulsons hem är det mycket som sticker ut – bland annat en 40 meter lång korridor, ett hamam för två, och tre nyanser av blått.
Svd

Ur artikeln

När Anna och hennes familj bestämde sig för att lämna villan på Lidingö för att flytta in till stan, gick flytten till ett 240 kvadratmeter före detta dagis. Anna beskriver det som ett skal av utspridda rum, storkök och en lång korridor, precis som man förväntar sig att en dagislokal ska se ut.

I stort sett allt skulle rivas och byggas upp på nytt, och Anna utsågs till familjens projektledare. Från nyår 2010, och tio månader framåt, var lägenheten ockuperad av snickare, elektriker, rörmokare, målare, och en sönderstressad Anna.

Det är mycket som sticker ut hemma hos familjen Paulson, mest slående är kanske den långa korridoren som löper längs lägenhetens mitt. Vi stegar den på plats och mäter den till 40 meter.

Annas idé att skapa en konstkorridor av sträckan kom dock av sig redan efter att hon hängt första oljemålningen.

– Jag bryr mig inte om att det kan bli fel, tvärtom så gillar jag när det inte är för perfekt. Men det här med att hänga konst… Jag fick kalla fötter och fegade ur.

Foto: Tove Falk Olsson