Boosta vänskapen

Helena Bergström

Ur artikeln

De tror att män generellt sett, är bättre på att ta sig friheten att göra ”sin grej” utan att fråga, be om ursäkt eller vältra sig i dåligt samvete.

– Med risk för att bli generaliserande, skrattar Helena, så tror jag att tjejer kan bli bättre på att ge sig själva lite mer plats. Det är ju inget fel att fika med en kompis, men det finns så mycket mer att göra och upptäcka tillsammans.

– Via vårt ”hästeri” har vi fått chans att upptäcka många olika sidor hos varandra, som är svåra att se om man sitter på ett fik. Vi måste även samarbeta och lösa uppgifter.

Viveka fyller i:

– Vi skulle ju kunna gå på mingel och premiärer tillsammans och vara hur glamorösa som helst. Men enda gången vi bestämt att gå ut en kväll, slutade med att vi satt i Helenas kök med ridkläder på till långt efter midnatt.

– Vi skulle ändå vara bästisar, gå ut och käka och tycka att det vore hur trevligt som helst. Men det skulle förmodligen aldrig bli på det här sättet, säger Helena och Viveka håller med.

– De här söndagarna är vårt maskhål i tillvaron, vår terapibubbla helt enkelt. En överlevnadsstrategi när gäller att fixa tillvaron med mycket jobb, barn och äktenskap – genom att bara dra iväg och göra vår grej, säger Helena Bergström.

Foto: Sara Berlin